Ακολουθήστε μας

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΑΛ. ΣΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ERASITEXNES365: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΑΠΟΡΟΥΣ

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι που βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι κάτι παραπάνω. Ενα κοινωνικό γεγονός. Αυτό το ξέρει καλύτερα ο Αλέξης Στούλης. Ο αμυντικός του ΠΟΨ έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και καιρό, τον δικό του αγώνα για να βοηθήσει άπορους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για το πιο απλό. Για ένα πιάτο φαγητό. Μαζί του και άλλοι προπονητές, συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο αλλά ωραίο ταξίδι.

Ο Αλέξης Στούλης μίλησε στους Erasitexnes365 γι’ αυτή του την προσπάθεια, για τον κορωνοϊό, για τον ΠΟΨ, αλλά και το ποδόσφαιρο που μαθαίνει ο ίδιος σε μικρά παιδιά.

Αναλυτικά είπε:

Για την προσπάθεια της ταβέρνας «Κρητικός» προσφέροντας γεύματα σε άπορες οικογένειες: «Είναι κάτι που δεν το σκέφτηκα καν. Είχα σχέσεις με τον ιδιοκτήτη καθώς πήγαινα κάθε Παρασκευή με τον κουμπάρο Κώστα Αθανασίου όταν ήμασταν στον Αρη Αμφιάλης. Στην πρώτη καραντίνα είχα ξαναβοηθήσει άπορους ανθρώπους και δεν είχα κινητοποιήσεις και κακώς δεν το έκανα. Οταν μου είπε πως δεν αντέχει άλλο οικονομικά και πως θα σταματήσει, τότε χτύπησε το καμπανάκι μέσα μου και είπα στον εαυτό μου ‘’τι βλάκας είμαι, γιατί δεν βοηθάω και το ξεκίνησα’’. Εχουν βοηθήσει αρκετοί παίχτες, προπονητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αθήνας. Σκοπός μου είναι να το συνεχίσω μέχρι τέλους».

Για την καραντίνα λόγω κορωνοϊού: «Είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα. Το βιώνουμε απανωτά. Μας έχει ξενερώσει. Το παλεύουμε αρκετοί με προπονήσεις ατομικές κλπ., όμως έχει χαθεί η μαγεία του Σαββατοκύριακου. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει έτσι και τους αγώνες τόσα χρόνια τους χάναμε μόνο από θέμα τραυματισμού. Τώρα πια έχουμε κάτι που δεν το παλεύουμε ούτε ατομικά ούτε ομαδικά, Μας μαστίζει κυρίως ψυχολογία μετά σωματικά».

Για τη μεταγραφή του στον ΠΟΨ και τους στόχους του: «Στον ΠΟΨ αυτό το μικρό διάστημα όλα ήταν άψογα. Ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου. Ευχαριστήθηκα τρεις προπονήσεις και ένα ματς, παρόλο που χάσαμε και δεν πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, ωστόσο υπήρχε θετική ενέργεια απ’ όλους. Οι στόχοι μπαίνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τον τρόπο μάθησεις στα νεαρά παιδιά μέσα από την προπονητική που ασκεί και τις συμβουλές που δίνει λόγω του lockdown: «Είμαι γυμναστής (ΤΕΦΑΑ) και προπονητής (UEFA C). Τα παιδιά θα πρέπει να μην στερούνται τουλάχιστον από τις καθημερινές τους κινήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια δραστηριότητα τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Τρέξιμο, ασκήσεις δύναμης, ευλυγισίας, έστω σε πλατείες. Είναι (θάνατος) ψυχοσωματικός για ένα παιδί να κάθεται σε μια καρέκλα 8 ώρες πάνω σε μια οθόνη κινητού ή υπολογιστή. Πρέπει να παλέψουν οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους να τους δίνουν κίνητρο να ενεργοποιηθούν, να γίνουν οι ίδιοι πρότυπο καθώς και οι προπονητές τους να τους παροτρύνουν».

More in Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ