Ακολουθήστε μας

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

Από τα χέρια της γνήσιας ΠΟΨίτισας Ευαγγελίας Στραβαρίδη θεμελιώθηκε το γήπεδο της ΑΕΚ

Την περασμένη Δευτέρα η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 19 χρόνια και 5 μήνες στο σπίτι της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου το γήπεδο θεμελίωσε η Νεοψυχικιώτισα και γνήσια οπαδός του ΠΟΨ, Ευαγγελία Στραβαρίδη.

Στις 20 Ιουνίου ήταν το δικό της χέρι και το χέρι του υπεραιωνόβιου Σταυρίκου Παπαβραμίδη που έριξαν χώμα από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στα θεμέλια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το όνομά της, Ευαγγελία Στραβαρίδη, η τελευταία πρόσφυγας πρώτης γενιάς από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Στα 102 της χρόνια η ταλαιπωρημένη της υγεία την πρόδωσε, και έτσι η κυρα-Βαγγελιώ, όπως ήταν γνωστή, άφησε την τελευταία της πνοή.

Γεννήθηκε το 1916 και ήταν πέντε ετών κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. «Ευχαριστώ πάρα πολύ», είχε πει μετά τη σεμνή τελετή στο εργοτάξιο της «Αγια-Σοφιάς» κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να πάρει και πάλι στα χέρια της χώμα από την πατρίδα της.

Ο γιος της Μάκης Στραβαρίδης ήταν αδελφικός φίλος και επιθετικό δίδυμο με τον πατέρα του νυν προέδρου του ΠΟΨ, Γιάννη Πετρίδη στην μεγάλη ομάδα του Ψυχικού.

More in Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ