Ακολουθήστε μας

FUTSAL

Έκκληση του Διογένη να βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου!

Οι άνθρωποι του Διογένη προχώρησαν σε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζουν τα παράπονα τους και τον προβληματισμό τους, ζητώντας παράλληλα να μπορεί να προπονείται η ομάδα στο γήπεδό της. Παράλληλα, θέλει να φιλοξενεί εκεί και τους αντιπάλους της. Το γηπεδικό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και η ομάδα κάνει έκκληση για άμεση λύση!

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τα δύο αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στα γήπεδα του Ολυμπιακού Χωριού ( ΑΣΟΧ Φοίβος – γυμναστικός σύλλογος Αθηνά) αρνούνται την οποιαδήποτε συνεργασία, προφασιζόμενοι το φόρτο των τμημάτων και την καταπόνηση των εγκαταστάσεων.

Έτσι, λοιπόν, τονίζεται πως «το μόνο συμπέρασμα που βγάζουμε είναι η κακόβουλη διάθεση των Σωματείων αφού κάνουν τα γήπεδα τσιφλίκι τους και προτιμούν να έχουν μονοπώλιο τα αθλήματα και τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διογένη:

«Στο γήπεδο μας θεατές;

Είναι γνωστό πως η περιοχή στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε οι περισσότεροι (Ολυμπιακό Χωριό), βρίθει από προβληματικές, με αντίκτυπο στους ίδιους τους κατοίκους της. Η απομόνωση από τον κεντρικό αστικό ιστό και η αδιαφορία της πολιτείας, για την όποια συντήρηση των εγκαταστάσεων, έχουν ως αποτέλεσμα την σταδιακή καταστροφή των κτηρίων και των αθλητικών κέντρων καθώς και την ερημοποίηση της περιοχής. Έτσι καταδεικνύεται μια μόνιμη στασιμότητα κι οκνηρία της κοινωνίας σε όλους τους τομείς. Εμείς, με αφορμή τις παραπάνω προβληματικές και σε συνδυασμό με την στάση μας απέναντι στο σύγχρονο αθλητισμό, δημιουργήσαμε την αυτόοργανωμένη ομάδα ποδοσφαίρου σάλας «Διογένης Ολυμπιακού Χωριού».

Στην προσπάθεια μας να δηλώσουμε ως αγωνιστική έδρα ένα από τα δύο κλειστά γήπεδα του Ολυμπιακού Χωριού σκεπτόμενοι ότι ήταν αυτονόητο κι είχαμε αυτό το δικαίωμα- αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα, που μας ανάγκασαν να σπαταλάμε χρόνο και χρήματα για προπονήσεις σε γήπεδα εκτός της περιοχής μας.

Το μέγιστο εμπόδιο που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε είναι η γραφειοκρατίκη ανεπάρκεια στην διαχείριση των ακινήτων του Ολυμπιακού Χωριού. Πιο συγκεκριμένα, τα γήπεδα βρίσκονται στον αέρα αφού από το 2014 έχούν περάσει στην ευθύνη του ΟΑΕΔ (άρθρο 30 του Ν. 4255/11-4-2014 (ΦΕΚ 89 Α΄), ώστε να αναλάβει το κόστος επισκευής και αποκατάστασης τους, και με τη σειρά τους να τα αναθέσουν σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης τους. Αυτή την περίοδο, βρίσκονται υπό παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να παγώνει η χορήγηση αδειών για την χρήση των γηπέδων, μια κατάσταση- φιάσκο που καλά κρατεί.

Ταυτόχρονα, τα δύο αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στα γήπεδα του Ολυμπιακού Χωριού ( ΑΣΟΧ Φοίβος – γυμναστικός σύλλογος Αθηνά) αρνούνται την οποιαδήποτε συνεργασία, προφασιζόμενοι το φόρτο των τμημάτων και την καταπόνηση των εγκαταστάσεων.

Αυτή η πρόταση αναιρείται αυτομάτως καθώς το γήπεδο χρησιμοποιείται από τους ίδιους ακόμα και όταν δεν υπάρχουν τμήματα, αλλά είναι και διαθέσιμο για διάφορες εκδηλώσεις (πανελλήνια πρωταθλήματα κτλ.). Επίσης, το κάθε σωματείο κατέχει κι από ένα κλειστό γήπεδο, κάνοντας μπαλάκι οποιονδήποτε διεκδικεί κάποιο απ’ αυτά. Το μόνο συμπέρασμα που βγάζουμε είναι η κακόβουλη διάθεση των Σωματείων αφού κάνουν τα γήπεδα τσιφλίκι τους και προτιμούν να έχουν μονοπώλιο τα αθλήματα και τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό.

Εμείς, σαν Διογένης, απαιτούμε την άμεση διευθέτηση στο ζήτημα της διαχείρισης των αθλητικών κέντρων από τους κρατικούς μηχανισμούς και κατ’ επέκταση την χορήγηση άδειας για την χρήση του γηπέδου, που όντας κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού μας ανήκει. Μέχρι τότε, απαιτούμε την συμφωνία με τα υπάρχοντα σωματεία των γηπέδων ( ΑΣΟΧ Φοίβος και γυμναστικός σύλλογος Αθηνά) για την παραχώρηση του γηπέδου 3 ώρες/εβδομάδα τουλάχιστον, για τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις (προπονήσεις, αγώνες)».

More in FUTSAL