Ακολουθήστε μας

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

Η χτεσινή κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑ έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, αφού σε γενικές γραμμές δημιούργησε ισορροπημένους ομίλους.

Οι Erasitexnes 365 και συγκεκριμένα ο αρχισυντάκτης μας Θανάσης Ζαχάκης παραθέτει τις σκέψεις του για την πρώτη εικόνα των ομίλων, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για καθαρά προσωπικές του απόψεις, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόθεση εύνοιας ή απαξίωσης κάποιας ομάδας. Πάντα φυσικά υπάρχει η πιθανότητα όλα αυτά να αποδειχθούν λάθος. Ολα θα φανούν μέσα στο γήπεδο…

Ξεκινάμε λοιπόν….

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων όμιλος, με πολλές δυνατές ομάδες και παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας.

Ο ιδιαίτερα ενισχυμένος Αρης Πετρούπολης και το επίσης ενισχυμένο Ηράκλειο που όμως αντιμετωπίζει γηπεδικό πρόβλημα δείχνουν ένα κλικ πιό μπροστά.

Φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί η παρουσία πολλών δυνατών και παραδοσιακών δυνάμεων όπως ο Χαραυγιακός, ο Χολαργός, η Αγία Παρασκευή, ο Αθηνα’ι’κός και ο Ολυμπιακός Λιοσίων, που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημαντική παρουσία αναμένεται να έχουν οι ΓΣ Αργυρούπολης, Ηφαιστος Περιστερίου, ΑΟ Περιστερίου και Νέα Ιωνία, με τους δύο τελευταίους να δείχνουν ενισχυμένοι και ικανοί να αποφύγουν τις περυσινές περιπέτειες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ιάσωνα, που παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ που στηρίζεται στα δικά του παιδιά.

Λίγο πίσω δείχνουν να βρίσκονται ο Θρίαμβος Χα’ι’δαρίου και τα Πετράλωνα που προσπαθούν να συνέλθουν από την διοικητική περιπέτεια, χωρίς φυσικά να θεωρούνται ξεγραμμένοι σε καμμία περίπτωση.

Τέλος, τα Μελίσσια και ο Κένταυρος Βριλησσίων που ανέβηκαν από τη Β’ κατηγορία θα δώσουν τη δική τους μάχη, και έχουμε την αίσθηση πως και οι δύο και ειδικά τα Μελίσσια μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θα είναι…

2ος όμιλος

Πραγματικά όμιλος φωτιά, με πολλές ομάδες να δείχνουν ικανές να πρωταγωνιστήσουν…

Η Ηλιούπολη και ο ΠΑΟ Ρουφ φαίνεται να έχουν το προβάδισμα, αφού δείχνουν ιδιαίτερα ενισχυμένες φέτος…

Η σταθερά ανερχόμενη Διάνα Ηλιούπολης και οι παραδοσιακές δυνάμεις Χα’ι’δάρι, Σούρμενα, Τράχωνες αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης.

Σταθερή πορεία δείχνουν να έχουν Παλαιό Φάληρο, Απόλλων Χαλανδρίου, Θύελλα Αγίου Δημητρίου και Αγιαξ Ταύρου, ενώ αποδυναμωμένος δείχνει ο Φωστήρας Ηλιούπολης, που όμως έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της κατηγορίας.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Πανερυθραι’κός, που είναι άγνωστο τι πρόσωπο θα παρουσιάσει στην μετά Τσιμπάκη εποχή.

Τέλος, οι ομάδες που ανέβηκαν από την Β’ κατηγορία, δηλαδή οι Παπάγος, Καματερό, Λυκόβρυση και Κηπούπολη, αν προσαρμοστούν γρήγορα στα δεδομένα της κατηγορίας αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων όμιλος, αφού αρκετές ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν την άνοδο…

Τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο πολύ ενισχυμένος φέτος Ατταλος, ο οποίος δείχνει ένα βήμα μπροστά.

Σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα << βαριά χαρτιά>> Χαλάνδρι και Δόξα Βύρωνος που φιλοδοξούν να επιστρέψουν άμεσα στην Α’ κατηγορία.

Ιδιαίτερα δυνατές και ικανές για το παραπάνω βήμα δείχνουν ΑΕ Μεταμόρφωσης, Φοίνικας Περιστερίου, Αλσούπολη, καθώς και ο ενισχυμένος και ιστορικός Εθνικός Αστέρας.

Σταθερή παρουσία αναμένεται να έχουν Λαύρα Αργυρούπολης και Βύρωνας, ενώ την παραμονή τους θα διεκδικήσουν ΑΟΝΑ, Αρης Χολαργού, καθώς και αποδυναμωμένος Αίμος Πετρούπολης.

Τέλος, οι νεοφώτιστοι Αρης Καλαμακίου, Λύκοι Χα’ι’δαρίου και ΑΕ Περιστερίου έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες και θέλουν να έχουν αξιοπρόσεκτη παρουσία, αρκεί να προσαρμοστούν άμεσα στις δυσκολίες της νέας κατηγορίας.

2ος όμιλος

Αρκετά αμφίρροπος και αυτός ο όμιλος, με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέσσερις ομάδες δείχνουν να βρίσκονται λίγο πιό μπροστά από τους υπόλοιπους. Ο ΑΟ Ιλίου που στηριζόμενος κυρίως στα δικά του παιδιά φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα στην Α’ κατηγορία, η ιστορική και ιδιαίτερα ενισχυμένη Αθηνα’ί’δα, η Ελευθερούπολη που δείχνει φέτος ικανή για το παραπάνω βήμα, καθώς και η σταθερή τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις Κοψαχείλα, δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ερωτηματικό δείχνει ο Μικρασιατικός που υποβιβάστηκε από την Α’ κατηγορία, αλλά δεν δείχνει να είναι έτοιμος για την άμεση επιστροφή.

Ιδιαίτερα δυνατοί δείχνουν οι ενισχυμένοι Αστέρας Ζωγράφου και Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, που θέλουν και μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και η νεανική αλλά ιδιαίτερα υπολογίσιμη Πεύκη.

Σταθερή πορεία αναμένεται να έχουν ο Παράδεισος και ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης.

Την παραμονή τους στην κατηγορία αναμένεται να διεκδικήσουν ο σαφώς αποδυναμωμένος Κολωνός και ο Γκυζιακός.

Το ίδιο ισχύει και για τους νεοφώτιστους Ταταύλα, Νέα Σμύρνη, Πλάτωνα και Ορφέα Αιγάλεω, οι οποίοι συν τοις άλλοις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες προσαρμογής στη νέα κατηγορία.

3ος όμιλος

Ενας όμιλος πραγματικά πολύ δυνατός, όπου αναμένεται πολύ μεγάλη μάχη.

Εξι ομάδες δείχνουν πως έχουν τον πρώτο λόγο στη μάχη της ανόδου. Η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου που έρχεται από την Α΄κατηγορία και φιλοδοξεί να επιστρέψει εκεί άμεσα, η Ανθούπολη και η Αγία Ελεούσα που πέρυσι έχασαν την άνοδο στις λεπτομέρειες, οι ιδιαίτερα δυνατοί ΠΑΣ Γαλάτσι και ΠΟΨ που δείχνουν ικανοί για το παραπάνω βήμα, καθώς και ο ιστορικός και ενισχυμένος Αγιος Δημήτριος, που θέλει επιτέλους να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Δυνατές δείχνουν οι παραδοσιακές δυνάμεις Τερψιθέα, Αγιος Θωμάς και Βριλήσσια.

Την καθιέρωση τους στην κατηγορία και την άνετη παραμονή τους θέλουν να πετύχουν οι Ηρακλής Περιστερίου, Κηφισιά 2010 και Νεοπεντελικός.

Την παραμονή του στην κατηγορία αναμένεται να διεκδικήσει ο Κεραυνός Γλυφάδας, όπως και οι νεοφώτιστοι Χαλκηδονικός και Δούρειος, οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν σε αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο.

Τέλος, ο Αστέρας Εξαρχείων…Μια ομάδα που η παρουσία της και μόνο δίνει άλλο χρώμα στην κατηγορία, και κατά την προσωπική μας άποψη την ομορφαίνει…Στόχος όπως λένε και οι ίδιοι, η καθιέρωση στην κατηγορία…

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εδώ οι εκτιμήσεις είναι πιό δύσκολες και με μεγαλύτερο ρίσκο, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα των περισσότερων ομάδων.  Επίσης, το νέο σύστημα δείνει την ευκαιρία σε πολλές ομάδες να ελπίζουν. Ας τολμήσουμε…

1ος όμιλος

Η ιδιαίτερα ενισχυμένη Αμιλλα Περιστερίου δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Από εκεί και ύστερα, ο Πανιώνιος Καισαριανής που δύο χρόνια έχασε την άνοδο στα μπαράζ, οι δυνατοί Ερμής Ηρακλείου και Τριφυλλιακός και η πολύ ενισχυμένη Δάφνη Αθηνών, αναμένεται να διεκδικήσουν την άνοδο.

Δεν μπορούμε να ξεγράψουμε την Αναγέννηση Πετρούπολης, ενώ οι Θρίαμβος Αθηνών και Χρυσούπολη που υποβιβάστηκαν από την Β’ κατηγορία δεν δείχνουν με την τωρινή εικόνα τους να είναι σε θέση να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Τον δικό τους αγώνα θα δώσουν οι Γαλαξίας, Μαρούσι, Λέοντες για να πετύχουν το κάτι παραπάνω, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν οι Διαγόρας, Δάσος Χα’ι΄δαρίου, Θύελλα Περιστερίου, Πράσινα Πουλιά και Πατήσια.

2ος όμιλος

Ιδιαίτερα αμφίρροπος αυτός ο όμιλος…

Τα Ιλίσια 2004 που ενισχύθηκαν και φιλοδοξούν να επιστρέψουν άμεσα στην Β’ κατηγορία, ο Ιπποκράτης και η Πέρα Κλουμπ που πέρυσι έχασαν την άνοδο στα μπαράζ, ο πολύ ενισχυμένος Ατλας Κυψέλης και ο πολύ δυνατός ΓΣ Καισαριανής, αναμένεται να παλέψουν για την άνοδο.

Παγκράτι και Προμηθέας θα προσπαθήσουν να μπουν σφήνα στους παραπάνω.

Ατρόμητος Χαλανδρίου και Νίκη Αλίμου δεν δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν την άμεση επιστροφή τους στην Β’ κατηγορία.

Τον δικό τους αγώνα για μια αξιοπρεπή παρουσία θα δώσουν οι οι Αμπελόκηποι, Κρόνος Αθηνών. Φοίνικας Καλλιθέας, Βοτανικός, Φωστήρας Καισαριανής και ΑΟ Κωφών.

3ος όμιλος

Πιθανότατα ο πιό αμφίρροπος όμιλος της κατηγορίας…

Ενα βήμα πιό μπροστά, αλλά με πολύ μικρή διαφορά δείχνου οι Υμηττός και Ζέφυρος.

Ο Ποσειδώνας Γλυφάδας που κάνει ένα νέο ξεκίνημα, το Καλαμάκι,  ο Κεραυνός Πετρούπολης, και η νεανική ΑΕ Ιλίου θα μπουν δυνατά στη μάχη της ανόδου.

Ιδιαίτερα υπολογίσιμοι αναμένεται να είναι οι Κεραμεικός, Αστέρας Χα’ι’δαρίου. Κορωνίδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ιωνες Παλαιού Φαλήρου που αποτελούν τη συνέχεια της Τόλμης Περιστερίου.

Τέλος, μια καλή παρουσία φιλοδοξούν να έχουν οι Αττικός, Αρίωνας, Αφοβος, Θεμιστοκλής, Λαρισα’ι’κός και Αίας Αθηνών.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΚΗΣ

 

 

 

More in Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ