Ακολουθήστε μας

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Δεν έχουν περάσει περισσότερο από δύο μήνες από την ανακοίνωση δια στόματος Ρένας Δούρου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Νέο Ψυχικό , όπου θα στεγαστεί ο ιστορικός σύλλογος Π.Ο. Ψυχικού! 

Ένας “σκουπιδότοπος” μέχρι σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο όπου θα καλύψει τις ανάγκες των σχολείων της περιοχής, αλλά και θα φιλοξενήσει τις ακαδημίες του  μεγαλύτερου συλλόγου του Ψυχικού, που σήμερα μετράει στο σύνολο του περισσότερες από 1000 οικογένειες ως ενεργά μέλη.

Η ανακοίνωση της κ. Δούρου  στην εκδήλωση της 26ης Ιανουαρίου σκόρπισε στην μεγάλη οικογένεια του ΠΟΨ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που ένα μεγάλο όνειρο χρόνων επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα.

Οι erasitexnes365.gr, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ κ.Γιάννη Πετρίδη, ώστε να μας ενημερώσει τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, μιας και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου πολλά λέγονται αλλά μπορούν και να μείνουν στα λόγια…
Βέβαια κάτι τέτοιο ο κ. Πετρίδης εν κατακλείδι μας το ξεκαθάρισε όρθα – κοφτά: “Θα εναντιωθώ σε όποιον σταθεί εμπόδιο στο όραμά μας”!

 

– Κύριε Πετρίδη από τη δήλωση της κ. Δούρου μέχρι και σήμερα, υπάρχει κάποια εξέλιξη;

“Ναι υπάρχει. Στις 15 Μαρτίου δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για την ελαφριά κατασκευή ενός προπονητικού γηπέδου ακαδημιών, όπου προτεραιότητα στη χρήση του θα έχουν οι μαθητές των σχολείων ως βασικό υποχρεωτικό μέρος του μαθήματος της γυμναστικής και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείτε ως γήπεδο προπονήσεων για τα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών του συλλόγου μας, παιδιά – μαθητές των σχολείων της περιοχής μας”.


– Άρα η δέσμευση και η ανακοίνωση της κ. Δούρου έλαβε σάρκα και οστά;

“Είναι η πραγματικότητα. Αυτό που κυνηγούσαμε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του συλλόγου και για μένα είναι προσωπικό στοίχημα για να νιώθω καλά όταν δεν θα είμαι στον σύλλογο, είναι γεγονός. Η Περιφερειάρχης η κ.Δούρου σε συνδυασμό με την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. κ.Χαρωνίτη έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και απέδειξαν στην πράξη ότι δεν ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα. Και τους δύο τους ευχαριστώ θερμά, γιατί σπανίζει στην πολιτική σκηνή αυτό το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Άλλωστε, μόνο για το καλό των παιδιών του προαστίου μας είναι, αφού ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο προστατεύει και απομονώνει τα παιδιά από τις απειλές των γνωστών κινδύνων”.


– Διαδικαστικά τι απομένει τώρα;

“Αυτό που περιμένουμε από τη στιγμή της δημοσίευσης της παραχώρησης, είναι να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εγκρίνει τυπικά την παραχώρηση και να προβεί άμεσα στη διαδικασία δημοσίευσης του διαγωνισμού για την κήρυξη της αναδόχου εταιρίας στην κατασκευή του έργου”.

 

“ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”


– Πιστεύετε ότι θα προλάβετε τις διαδικασίες, γιατί σε λιγότερο από δύο μήνες έχουμε εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση;

“Εμείς ως Π.Ο.Ψ. και εγώ προσωπικά, κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε και υπερβάλαμε των εσκαμμένων. Το μπαλάκι δεν είναι σε μας. Όμως, νιώθω τη βεβαιότητα ότι από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα υπάρξει εμπόδιο. Θα βάλουν εμπόδιο στην προστασία και στην υγιή εξέλιξη των παιδιών; Θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους;

Και το λέω αυτό, γιατί τόσο ο Δήμαρχος κ. Ξυριδάκης ποτέ δεν διαφώνησε σε αυτό το έργο, μας έδειξε ως διοίκηση μεγάλη εμπιστοσύνη. Τα αιτήματα του Δήμου προς την ΚΤ.ΥΠ ξεκινούν από το 2016 άλλωστε. Από την αντιπολίτευση του Δήμου η κ. Νάντια Σουμπασάκη ενήργησε καταλυτικά για να υλοποιηθεί το πολυπόθητο αποτέλεσμα και ο κ.Γαλάνης ως υποψήφιος Δήμαρχος είναι υπέρμαχος του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, πολύ φίλος του συλλόγου μας, ο γιος του πέρυσι ξεκινώντας από την ακαδημία μας, ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε στην αντρική μας ομάδα, ένα εξαιρετικό παιδί’’.


– Επομένως έχετε όλες τις δυνάμεις μαζί σας. Στις εκλογές θα δυσκολευτείτε για το ποιους θα υποστηρίξετε ως σύλλογος.

” Τουλάχιστον όσο εγώ ηγούμαι της διοίκησης του ιστορικού μας συλλόγου, ο Π.Ο.Ψ. είναι ακομμάτιστος. Το απαγορεύει και το άρθρο 1 παρ.3 του καταστατικού μας. Προσωπικά έχω τις απόψεις μου, γιατί γνωρίζω επιτρέψτε μου κάθε λεπτομέρεια στο θέμα του γηπέδου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι, θέλω να κατευθύνω κάποιους ανθρώπους. Όχι ότι δεν μπορώ, ήδη μου λένε εσύ ότι μας πεις. Αλλά από σεβασμό στις αρχές μου, σέβομαι τη βούληση οποιουδήποτε μέλους μας σαν προσωπικότητα, δεν είναι σωστό για μένα να υποδεικνύεις στον άλλον τι να κάνει. Άλλωστε για να επιτευχθεί αυτό το θεάρεστο έργο χρειάζεται συνδυασμός δυνάμεων, κανένας από μόνος του μόνο δεν θα μπορούσε να το κάνει. Ο καθένας έχει το μερίδιο επιτυχίας που του αναλογεί. Θα δείξει η πορεία, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο…

 

“ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΨ”

 

– Στην εκδήλωση της πίτας όμως είπατε ότι θα είστε απέναντι σε όποιον είναι απέναντι σε αυτό το έργο.

“Εξυπακούεται. Και το επαναλαμβάνω. Γενικά είμαι απέναντι σε ότι είναι ενάντια στο κοινό καλό και ειδικά των παιδιών, γιατί είμαι πατέρας και όλα τα παιδιά ακόμη και της αντρικής ομάδας τα νιώθω σαν παιδιά μου, είναι τα μοναδικά πρόσωπα που μπορώ να λυγίσω για το καλό τους, για οποιοδήποτε παιδί.

Ποτέ όμως δεν θα λυγίσω και θα εναντιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις σε οιονδήποτε φέρει το παραμικρό εμπόδιο στο όραμά μας. Το παραμικρό!”


– Έτσι όπως αναφέρεστε έχετε σκεφτεί να πολιτευθείτε;

“Όχι, έχω άλλα όνειρα και στόχους. Μόνο Π.Ο.Ψ.”

More in Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ