
Με την ΑΕΚ να στέφεται «Βασίλισσα», ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της ομάδας, Γιάννης Ζιάβας μίλησε στους Erasitexnes365 για τον τεράστιο αυτό θρίαμβο.
Ακολουθεί η συνέντευξη του προπονητή της ΑΕΚ, Γιάννη Ζιάβα:
NF: Μετά από πολύ δύσκολους τελικούς, φτάσατε την ΑΕΚ στο πρώτο της πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια για τη νικηφόρα πορεία. Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το “μυστικό της επιτυχίας”;
ΓΖ: Θα ακουστεί τετριμμένο αλλά δεν υπάρχει στον ομαδικό αθλητισμό κανένα μυστικό για οποιαδήποτε επιτυχία, παρά μόνο η ομαδική δουλειά και η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση μιας ομάδας. Η δίκη μας επιτυχία ήρθε στο τέλος μιας διετούς προσπάθειας και δουλειάς όπου στο μεσοδιάστημα δοκιμαστήκαμε από ήττες και αποτυχίες αλλά όλοι (διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο) δείξαμε υπομονή και πίστη στο πλάνο και μαζί με τις αναγκαίες αλλαγές , προσαρμογές και βελτιώσεις καταφέραμε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε, και στο τέλος να επιβραβευτούμε.
NF: Οι τραυματισμοί και οι αποβολές, κατά πόσο επηρέασαν την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;
ΓΖ: Μέσα στην σεζόν είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην προκύψουν προβλήματα τραυματισμών σε αγώνες και απουσιών από κάρτες και εμείς δεν ήμασταν εξαίρεση… είχαμε δε την ατυχία κάποιοι τραυματισμοί σημαντικών παικτών μας να τύχουν πάνω στην έναρξη των προημιτελικών, με αποτέλεσμα για ένα μεγάλο διάστημα η ομάδα να τους στερηθεί σε αγώνες αλλά και στις προπονήσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν εκείνο το διάστημα η ομάδα να μην μπορεί να δουλέψει σωστά και με την κατάλληλη ένταση και αυτό μας βγήκε στην κακή μας απόδοση στους προημιτελικούς, όπου μάλιστα παραλίγο να αποκλειστούμε από την συνέχεια των play off.
NF: Η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν ανοίγει μια νέα σελίδα στη πορεία της, το Champions League. Πως νοιώθετε;
ΓΖ: Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα συμμετάσχω σε άλλη μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, στην παρθενική μας συμμετοχή στο FUTSAL Champions League. Ταυτόχρονα είναι μεγάλη πρόκληση να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να διεκδικήσουμε και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
NF: Μια πολύ δυνατή χρονιά τέλειωσε, με την ΑΕΚ να στέφεται πρωταθλήτρια. Ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα σεζόν;
ΓΖ: Τα σχέδια μπορεί να είναι προς διάφορες κατευθύνσεις :
- Να βελτιώσουμε την οργάνωση και τη λειτουργία του προπονητικού μας τιμ ακόμα περισσότερο ώστε να δουλέψουμε περισσότερο και κυρίως καλύτερα.
- Να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε κάθε παίκτη ξεχωριστά και την ομάδα συνολικά.
- Να ενισχύσουμε την ομάδα ποιοτικά και στα κομμάτια που πραγματικά χρειάζεται!
- Να βάλουμε νέα τακτικά κομμάτια στο παιχνίδι μας.
NF: Ποια είναι τα πλάνα σας για τη νέα μεταγραφική περίοδο, θα προσθέσει η ΑΕΚ νέους παίχτες στο ρόστερ της;
ΓΖ: Ο στόχος όπως είπα είναι να ενισχυθούμε πραγματικά, ποιοτικά και στα κομμάτια που χρειαζόμαστε. Έχουμε αρχίσει τον σχεδιασμό ήδη από την επομένη του τέλους του πρωταθλήματος αλλά δεν έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση.
NF: Πρόκειται να δούμε στην ΑΕΚ παίχτες από το εξωτερικό;
ΓΖ: Είναι μια επιλογή που σε κάθε μεταγραφική περίοδο μας απασχολεί, αλλά για να προχωρήσει θα πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι και προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι από τις πιο άμεσες προτεραιότητες στον μεταγραφικό σχεδιασμό μας…
ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νίκη χωρίς αντίκρισμα (video)

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποτυχία και 1-1 ο Πανιώνιος με το Διαβολίτσι (video)

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ
Λαζάρου: Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας
