Ακολουθήστε μας

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαλτάκος: “Θα έχουμε εξελίξεις στο Μητρώο μέσω άλλης οδού”

Εξελίξεις στο θέμα του Μητρώου της ΓΓΑ προανήγγειλε ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επίσης έκανε λόγο για αυτονομία της Ομοσπονδίας και στα θέματα της διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων είπε μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ:

Για την κλήρωση της Εθνικής Ανδρών στην προκριματική φάση του EURO 2024: «Είναι ίσως ο πιο δύσκολος όμιλος με ομάδες που έχουν βαριά ιστορία. Είναι όμιλος πρόκληση. Αν η Εθνική μας, που είναι πολύ καλή ομάδα ανταπεξέλθει, πίστεω ότι θα απογειωθούμε, θα καθιερωθούμε».

Για το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής: «Δεν θα πούμε το γήπεδο. Το γήπεδο εξαρτάται από τις επιθυμίες του προπονητή».

Για τις επαφές με την UEFA σχετικά με νόμο για το “μητρώο της ΓΓΑ” και για τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων: «Επισημοποιήθηκε η διακοπή της εποπτείας στην ΕΠΟ. Δεν ήταν το μητρώο το θέμα μας. Μιλήσαμε για την επαγγελματική διαιτησία, για το 4% της μείωσης του ποσοστού της ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ. Για την αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω για ειδικότερα θέματα. Είμαστε πλέον μια ανεξάρτητη ομοσπονδία, όπως οι υπόλοιπες. Μόνο έτσι θα μας αντιμετωπίζουν όπως πρέπει. Αποκαταστάθηκε η ΕΠΟ. Θα υπάρξουν εξελίξεις μέσω άλλης οδού. Εμείς θα αποφασίζουμε τι θα γίνει, όπως οι άλλες ομοσπονδίες και όχι να παρακαλάμε. Είμαστε αυτόνομοι και στη διαιτησία. Αυτή είναι η βάση. Τα υπόλοιπα είναι το εποικοδόμημα. Είναι ένα μαρξιστικό το σχήμα “βάση – εποικοδόμημα».

More in ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ