Ακολουθήστε μας

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ: KAΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ!

Ανακοίνωση σχετικά με το γήπεδο της Νέας Πεντέλης φυσικής έδρας του Νεοπεντελικού εξέδωσε το ΔΣ του συλλόγου.

Σε αυτή μιλάει για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και εμποδίζουν την ανακατασκευή του γηπέδου. Επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο θα δώσει ανάσα και πνοή στον αθλητισμό της Νέας Πεντέλης

 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, ψηφίστηκε η έγκριση δαπάνης για την επίστρωση χλοοτάπητα του γηπέδου Νέας Πεντέλης. Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο περί παράνομης ενέργειας του Δήμου αναφορικά με την επίστρωση του χλοοτάπητα, αναφέρουμε τα εξής:

 

Πριν περίπου ένα χρόνο (Μάρτιος 2018), με σχετικό έγγραφό του προς το Δήμο Πεντέλης, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας, κ. Στ. Παυλόπουλος αποσαφήνισε μία για πάντα το καθεστώς του γηπέδου, αναφέροντας ρητά στο εν λόγω έγγραφο ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νέας Πεντέλης ευρίσκεται εντός ευρύτερου δημοσίου δασικού χώρου, ο οποίος καθορίστηκε εντός ΖΩΝΗΣ Α του Π.Δ. Προστασίας Πεντέλης (ΦΕΚ 755Δ/21-10-1988) και εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ν. Πεντέλης. Παρ’ όλα αυτά, βάσει του νομικού καθεστώτος, αναφέρει το έγγραφο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ!!!

Πράγματι, το ως άνω ΦΕΚ αναφέρει στο αρ. 3 που αφορά τη χρήση των εκτάσεων που ανήκουν στη ΖΩΝΗ Α (όπου ανήκει και ο χώρος του γηπέδου): «1. Α) ΖΩΝΗ Α: Η ζώνη αυτή καθορίζεται ως περιοχή αναψυχής, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και γεωργικής χρήσης. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ (προφανώς και οι εργασίες που εξυπηρετούν το σκοπό αυτόν, όπως η επίστρωση χλοοτάπητα) ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΏΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ.»

 

Με απλά λόγια παρότι το γήπεδο είναι μέσα σε δάσος και εκτός σχεδίου, ο νόμος επιτρέπει να στρωθεί χλοοτάπητας!!!

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την καταστροφή του φυσικού χώρου, όπου βρίσκεται το γήπεδό μας, αλλά επιθυμούμε τον εκσυγχρονισμό της ήδη υπάρχουσας εδώ και 53 έτη αθλητικής εγκατάστασης, μέσω της τοποθέτησης, στον ήδη διαμορφωμένο και διανοιγμένο χώρο, συνθετικού χλοοτάπητα και 2-3 κουλουάρ στίβου εκτός της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου, ώστε να δύνανται οι κάτοικοι της πόλης μας να προσέρχονται στο χώρο για βάδισμα ή για τρέξιμο, χωρίς να απαιτείται να διανοιχθεί άλλο ο χώρος και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ούτε εκατοστό γης εκτός αυτού που υπάρχει ήδη από το 1964.

Αντίθετα με όσα τραγελαφικά ακούγονται σε καφενειακού τύπου συζητήσεις, δεν επιθυμούμε ούτε να γκρεμίσουμε βράχια, ούτε να κόψουμε δέντρα, ούτε να διευρύνουμε την περίφραξη, ούτε να «φάμε» οικόπεδα, απλά επιθυμούμε να τοποθετηθεί ένας χλοοτάπητας, ώστε να επαναλειτουργήσει η μοναδική ανοικτή αθλητική εγκατάσταση της περιοχής της Νέας Πεντέλης. Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα είναι η μοναδική παρέμβαση που θα γίνει στον χώρο, ένα έργο που αποτελεί για τον μέσο κοινό νου εκ των ων ουκ άνευ, καθώς επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ο χώρος αποτελεί γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ και 53 έτη και μόνο γήπεδο μπορεί να παραμείνει.

Παρακάμπτοντας λοιπόν αυτές τις αστειότητες, διαφαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η πρόθεση των ανθρώπων που δημιουργούν εμπόδια στην ανακατασκευή του γηπέδου και αυτών που πιθανόν κρύβονται πίσω από αυτούς.

Η περιοχή μας χρειάζεται ένα τέτοιο έργο, το οποίο θα δώσει ανάσα και ζωή στον αθλητισμό της Νέας Πεντέλης.

 

Όπως έχουμε αναφέρει και δημόσια πολλές φορές, όποιος δεν επιθυμεί ή παρακωλύει με οποιοδήποτε τρόπο το έργο

γίνεται αυτομάτως εχθρός μας.

 

Ας αφήσουμε λοιπόν τα πολιτικά παιχνίδια. Ο δρόμος για να γίνει το γήπεδο, όπως διαπιστώνουμε όλοι, βάσει των ανωτέρω, είναι ορθάνοιχτος και ο απλός κόσμος βλέπει, διαβάζει και κρίνει.

 

Το ΔΣ του Νεοπεντελικού ΑΟ

More in ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ