Ακολουθήστε μας

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ

Με αφορμή πρόσφατα κρούσματα ρατσισμού ο Νεοπεντελικός εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεση του σε τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά…

<< Νεοπεντελικός vs Αστέρας Εξαρχείων

?️Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
?15:00
?️Γήπεδο Μελισσίων

Ρατσισμός είναι η πίστη στην ανωτερότητα μίας φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας που συνδυάζεται από προσβλητική συμπεριφορά, ύβρεις και πρακτικές έναντι πολιτών διαφορετικών φυλών και εθνικότητας. Μπορεί να συμβαίνει σκόπιμα ή από έλλειψη κατανόησης και άγνοια. Μπορεί να συμβαίνει φανερά ή με συγκάλυψη, σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας ενός οργανισμού, μίας αγοράς ή ενός κοινωνικού τομέα. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο ρατσισμός συνήθως εκφράζεται μέσω ύβρεων και χειρονομιών κατά αλλοεθνών ποδοσφαιριστών, μεταναστών, φιλάθλων γειτονικών χωρών ή μειονοτικών περιοχών. Ο ρατσισμός φανερώνει πνευματική σύγχυση, έλλειψη ορθής σκέψης, αδυναμία και δυσκολία στο να καταλάβει ο θύτης ότι μια τέτοια ενέργεια μειώνει και τον ίδιο ως άνθρωπο. Ένα φαινόμενο που από μόνο του είναι αποτρόπαιο, μία τεράστια προσβολή για την ανθρώπινη φύση.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης στον ποδοσφαιριστή του Άρη, Αμπού Μπα, ως σωματείο δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικής βίας. Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο αλλά και στις ζωές μας. Γι αυτό lets kick racism out of football! >>

More in Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ