Ακολουθήστε μας

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ…

Με την 19η αγωνιστική να έχει ήδη ολοκληρωθεί, ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες επιθέσεις και άμυνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ολόκληρη την ΕΠΣΑ, η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί είναι ο ΑΟ Ιλίου, ενώ ο Αίμος και ο Δούρειος δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη. Καμία ισοπαλία δεν έχουν κάνει τα Πράσινα Πουλιά.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις καλύτερες και χειρότερες επιθέσεις και άμυνες σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά:

 

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος Όμιλος

Την καλύτερη επίθεση στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας την διαθέτει ο πρωτοπόρο, Χαραυγιακός, έχοντας σκοράρει 36 γκολ, ενώ την καλύτερη άμυνα έχει ο Ήφαιστος Περιστερίου που έχει δεχτεί μόλις 10 γκολ και βρίσκεται στην 4η θέση.

Στις καλύτερες άμυνες ακολουθούν «στενά» οι δύο πρώτοι, Χαραυγιακός και ΑΕ Ηράκλειο, που έχουν δεχθεί μόλις ένα παραπάνω.

Ωστόσο, την χειρότερη επίθεση έχει ο τελευταίος, Θρίαμβος Χαϊδαρίου, που έχει σκοράρει μόλις 7 γκολ, ενώ διαθέτει με διαφορά τη χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχθεί 58 γκολ, με τον Ιάσονα να ακολουθεί με 36.

 

2ος Όμιλος

Στον δεύτερο όμιλο πρωτοπόρος στις… επιθέσεις είναι η 3η Διάνα Ηλιούπολης με 43 γκολ, ενώ ακολουθεί με 7 λιγότερα ο πρωτοπόρος Ρουφ. Την χειρότερη επίθεση διαθέτει επίσης ομάδα της Ηλιούπολης, αυτή τη φορά όμως πρόκειται για τον Φωστήρα.

Στις άμυνες τώρα, η Ηλιούπολη έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ, έχοντας 9, με τα Σούρμενα να έχουν δεχθεί ένα παραπάνω. Από την άλλη, η χειρότερη άμυνα ανήκει στο Παλαιό Φάληρο με 47 γκολ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Ο ΠΑΟ Ρουφ είναι η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την ΕΠΣΑ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση, χωρίς να έχει την καλύτερη επίθεση ή άμυνα.

 

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος Όμιλος

Σε έναν όμιλο στον οποίο ανατράπηκαν τα δεδομένα του πρωτοπόρου στην αγωνιστική που ολοκληρώθηκε, ο νέος«οδηγός», ΑΟΝΦ Άτταλος, είναι αυτός που διαθέτει την καλύτερη επίθεση, με 50 γκολ. Στη 2η θέση στις επιθέσεις ακολουθεί το Χαλάνδρι που έχει σκοράρει ένα λιγότερο.

Αντιθέτως, τη χειρότερη επίθεση του ομίλου έχει ο Αίμος Πετρούπολης, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει κάποια νίκη.

Την καλύτερη άμυνα του Β1 έχει ο… «πρώην» πρωτοπόρος, Βύρωνας, έχοντας δεχθεί μόλις 7 γκολ, με τον Αίμο να έχει τη χειρότερη άμυνα, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, 77(!) φορές.

 

2ος Όμιλος

Στον όμιλο αυτό την καλύτερη επίθεση έχει ο πρωτοπόρος, ΑΟ Ιλίου, με 43 γκολ, αποτελώντας και την μοναδική ομάδα μέχρι τώρα που δεν έχει ηττηθεί. Με 40 γκολ ακολουθούν ο 3ος Αστέρας Ζωγράφου και η 6η Κοψαχείλα. Την χειρότερη αντίστοιχα επίθεση διαθέτει ο 14ος Ορφέας Αιγάλεω που έχει σκοράρει 10.

Η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ είναι η μόλις 2η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων με 9, ενώ αντιθέτως τα περισσότερα έχει δεχθεί ο Πλάτωνας, με 55.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, παρόλο που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, έχει σκοράρει μόλις 22 γκολ, ενώ τέτοιους αριθμούς γκολ συναντάμε από την 11η θέση και έπειτα…

 

3ος Όμιλος

Στον Β3 οι δύο πρωτοπόροι, Δάφνη Παλαιού Φαλήρου και Αγία Ελεούσα διαθέτουν τις καλύτερες επιθέσεις, με 49 και 43 γκολ αντίστοιχα. Την χειρότερη επίθεση έχει ο τελευταίος Δούρειος με 11, ο οποίος όπως προαναφέραμε δεν έχει πετύχει καμία νίκη.

Στις άμυνες τώρα, την καλύτερη άμυνα έχει η Αγία Ελεούσα με 12 γκολ, ενώ ακολουθεί στη 2η θέση ο 8ος(!) Νεοπεντελικό με 13. Την χειρότερη άμυνα του ομίλου έχουν οι δύο τελευταίοι, Χαλκηδονικός και Δούρειος με 41.

 

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος Όμιλος

Μπαίνοντας στην Γ’, ξεκινάμε με τον όμιλο που τέσσερις(!) ομάδες διεκδικούν άνοδο, με τον πρώτο να έχει διαφορά… τρεις βαθμούς από τον τέταρτο. Πρόκειται για τον Πανιώνιο Καισ/νης, την Άμιλλα Περιστερίου, τον Γαλαξία και την Δάφνη.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως καμία από αυτές τις ομάδες δεν έχει την καλύτερη επίθεση. Ο τίτλος αυτός αξίζει δικαιωματικά στον 5ο Τριφυλλιακό που έχει σκοράρει 70 γκολ, ενώ ακολουθεί η Άμιλλα με 59. Αντιθέτως, τη χειρότερη επίθεση έχουν τα Πράσινα Πουλιά με 14 γκολ ενεργητικό.

Η καλύτερη άμυνα από την άλλη ανήκει στον πρωτοπόρο Πανιώνιο Καισαριανής, που έχει δεχθεί έως τώρα μόλις 13. Από την άλλη πλευρά, 68 έχουν δεχθεί τα Πράσινα Πουλιά, έχοντας και την χειρότερη άμυνα.

 

2ος Όμιλος

Στον δεύτερο όμιλο πρωτοπόρος στις επιθέσεις είναι η 2η Πέρα Κλουμπ με 65 γκολ, ενώ 62 έχει σκοράρει ο Άτλας Κυψέλης που βρίσκεται στην 5η θέση. Την χειρότερη αντίστοιχα επίθεση έχει ο Φοίνικας Καλλιθέας (13ος) έχοντας σκοράρει 14 φορές, ενώ 15 έχει ο τελευταίος ΑΟ Κωφών.

Η καλύτερη άμυνα είναι στον πρωτοπόρο, ΓΣ Καισαριανής με 13 γκολ, ενώ 17 και 18 έχουν αντίστοιχα Ιπποκράτης και Ατρόμητος Χαλανδρίου.

Την χειρότερη άμυνα διαθέτει ο ΑΟ Κωφών με 92 γκολ, έχοντας τεράστια διαφορά από την αμέσως επόμενη χειρότερη άμυνα, της Νίκη Αλίμου με 61.

 

3ος Όμιλος

Κλείνοντας τις κατηγορίες και τους ομίλους με τον Γ3, παρατηρούμε κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Ο Ποσειδώνας Γλυφάδας που είναι πρώτος στην βαθμολογία έχει βάλει μόλις 38 γκολ, ενώ ακολουθούν τεράστια νούμερα όπως 62, 55, 49 και 48, από Καλαμάκι, Υμηττό, Κεραυνό Πετρούπολης και ΑΕ Ιλίου.

Ωστόσο, όπως είναι προφανές την καλύτερη επίθεση διαθέτει στον όμιλο το Καλαμάκι, ενώ τη χειρότερη έχει ο Αττικός με 21 και έπειτα ο Αρίων με 23.

Την καλύτερη άμυνα έχει ο πρωτοπόρος, Ποσειδώνας Γλυφάδας, έχοντας δεχθεί μόλις 8 γκολ, ενώ ακολουθούν ο Υμηττός και το Καλαμάκι με 11 και 12. Τέλος, την χειρότερη άμυνα έχει ο Αττικός, που έχει δεχθεί 75 γκολ.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

More in Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ