Ακολουθήστε μας

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ERASITEXNES365: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΜΕ

Το δεύτερο lockdown μέσα σε λίγους μήνες έφερε προβληματισμό και δυσαρέσκεια όχι μόνο σε όλο τον κόσμο, αλλά και στους ανθρώπους του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών και ο προπονητής του Θρίαμβου Χαϊδαρίου, Αντώνης Ζαφειριάδης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στους Erasitexnes365.gr για την υπάρχουσα κατάσταση, την ώρα που όπως υποστήριξε «έχουμε πετύχει τον πρώτο στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες υπάρχει lockdown. Πόσο σε έχει επηρεάσει ως άνθρωπο αλλά και ως προπονητή;

«Το lockdown είναι μια δυσάρεστη αλλά δυστυχώς αναγκαία απ’ ότι φαίνεται κατάσταση που έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο κ κυρίως τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους. Οσον αφορά το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι θεωρώ πως η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται με τον χώρο (ανάμεσα τους κι εγώ) σίγουρα δεν ήθελε να σταματήσουμε αφού μέσα σε λίγους μήνες σταματάμε για δεύτερη φορά και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα ξαναρχίσουμε».

Η ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώθηκε και μετά από απόφαση της ΕΠΣΑ, ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου έπεσε κατηγορία. Φέτος στόχος είναι η άμεση επιστροφή εφόσον ξαναρχίσει πάλι το πρωτάθλημα;

«Πέρυσι προχωρήσαμε σε μια μεγάλη και αναγκαία ανανέωση του ρόστερ επενδύοντας πολύ στα παιδιά της κ18 αλλά και οι μεταγραφές που κάναμε ήταν στην ίδια λογική. Δυστυχώς πέσαμε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και δεν καταφέραμε να σωθούμε αφού σε πολλά παιχνίδια μας στοίχιζε η απειρία. Φέτος προχωρήσαμε σε κάποιες στοχευμένες μεταγραφές έμπειρων παικτών με στόχο να να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί. Το αν θα καταφέρουμε να επανέλθουμε άμεσα στην Α κατηγορία είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Είμαστε πάλι σε ένα δύσκολο όμιλο με αρκετά καλές ομάδες και μέχρι στιγμής παρά τις απουσίες μας έχουμε καταφέρει τον πρώτο στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ποια είναι η προπονητική σου φιλοσοφία απέναντι στις ομάδες της κατηγορίας; Ακολουθείς πιστά το δικό σου πλάνο ή απλά προσαρμόζεις τα θέλω σου πάνω στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου;

«Εμείς δουλεύουμε με συγκεκριμένο πλάνο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε και τη δυναμική του αντιπάλου ή τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει ένας αγώνας κατά τη διάρκεια του. Οπως οι παίκτες έτσι κι εμείς από τον πάγκο πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν μέσα στο γήπεδο».

Μίλησέ μας για τους συνεργάτες σου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα…

«Οι συνεργάτες μου οι οποίοι βρίσκονται δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα είναι δύο άνθρωποι που είναι πολύ καλοί σ’ αυτό που κάνουν (ο γυμναστής Γιώργος Γεωργιάδης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Μαϊκαντής) κι αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκονται δίπλα μου. Ελπίζω τα πράγματα να αρχίσουν να βελτιώνονται γρήγορα και να επανέλθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σ’ αυτό που αγαπάμε».

More in Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ